Jeneratör Nedir?
Jeneratör elektrik kesildiği zamanlarda, elektrik ihtiyacının karşılanması için belli bir süre enerji sağlayan sisteme denilmektedir.
Prosafety yetkili iş sağlığı ve hijyeni laboratuvarımızda Jeneratör Periyodik Kontrol alanında uzman makine mühendislerimiz ile Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğine uygun bir biçimde gerçekleştiriyoruz.
Jeneratör Nerelerde Kullanılır?
Genel olarak kullanım alanları büyük ölçekli işletmelerde, fabrikalarda, otellerde, üniversite vb. yerlerde kullanılmaktadır. Jeneratör kapasitelerine göre büyük ölçekli alanlarda, elektrik kesintileri olduğu zamanlarda devreye girerek elektrik ihtiyacını karşılarlar. Sanayi ve diğer önemli alanlarda üretimin devam etmesi için kullanımı yaygındır.
Jeneratör İle İlgili Periyodik Kontrol Yönetmeliği
Üretim: Kullanılacak elektriğin, üretim tesislerinde üretilerek, elektrik formuna getirilmesini,
Üretim Tesisi: Bütün elektrik üretiminin yapıldığı yeri,
Yetkili Eğitim Yapılan Yer: Kullanılacak olan elektrik üretim tesisinin projelerini hazırlayan kişilerin, yüksek mühendislerin eğitim almak üzere bakanlık tarafından ilgili meslek gruplarını ve akredite kuruluşlarını ifade etmektedir.
Jeneratör Periyodik Kontrol
Jeneratörlerin periyodik kontrollerinin yapılması, jeneratörün ömrünün daha uzun süreli olması açısından önemlidir. Diğer taraftan ise jeneratörlerin arızalarının minimum seviyeye düşmesini sağlar. Jeneratör kontrollerinde, yağ seviyesi, su seviyesi, soğuk su, mekanik parçalara periyodik kontrol yapılmaktadır.
Jeneratör Periyodik Kontrol, Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği TS EN 60079 standardında uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Jeneratör Periyodik Bakımları Ne Zaman Yapılmaktadır?
Jeneratör periyodik bakımları yılda 1 kere yapılmaktadır.
Jeneratör Periyodik Kontrol Ücreti & Fiyatı
Periyodik Kontrol Fiyat Teklifi almak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Fiyat teklifiniz 1 saat içerisinde tarafınıza gönderilecektir.
Kaç Çeşit Jeneratör Vardır?
4 tip jeneratör bulunmaktadır:
- Dizel jeneratörler
- Benzinli jeneratörler
- Doğalgazlı jeneratörler
- LPG’li jeneratörler
Jeneratör Nasıl Çalışır?
Jeneratörler içinde bir adet motor ve mekanik akımı alternatif akıma çeviren(alternatör) bulunmaktadır. Bu motor alternatör ile birbirlerine bağlanmıştır. Jeneratör içeresindeki motor yakıt kullanılarak(benzin, doğalgaz vb.) ısı enerjisine dönüştürtülür, bu ısı sonucunda ortaya çıkan enerji ise mekanik enerjidir. Alternatör burada dönerek, çekim kuvveti oluşturur. (Buradaki çekim kuvveti mıknatıslanma olayıdır.) Bu kuvvet ise elektrik enerjisine dönüşür.
Elektrik üretilmesi için mıknatıslanma ve dönem etkisine ihtiyacımız vardır. Çevremizde kullanılan rüzgâr tribünleri de aynı mantıkla çalışmaktadır. Rüzgâr, tribününü döndürür, bağlı olan alternatör de mıknatıslanmadan dolayı, enerjiyi elektrik enerjisine çevirir.
Diğer periyodik kontrol hizmetlerimizi de inceleyebilirsiniz
- Sıcak Su Kazanı
- Sütunlu Çalışma Platformu
- Gaz Depolama Tankı
- Kalorifer Kazanı
- Kızgın Su Kazanı
- Otoklav
- Buhar Kazanı
- Basınçlı Hava Tankı
- Genleşme Tankı
- Çeşitli Tankların
- Elektrik Tesisatı
- Hidrofor Tankı
- Yangın Tesisatı
- Havalandırma Tesisatı
- Yürüyen Bant
- Hidrant
- Makine ve Tezgah
- Basınçlı Kaplar
- Elektrik Panosu
- Periyodik Kontrol